Farmwalk

Een leerzame wandeling met boer Jan door de weilanden.

Van 1 april tot eind oktober organiseren wij op elke zondagavond een wandeling door onze weilanden. Ons bedrijf heeft achter de Hammerslag zo’n 50 ha land liggen, waar we een leuke wandelroute door hebben gemaakt.

 

Wat gaat u zien?

Door het jaar heen is elke wandeling anders. De natuur verandert met de seizoenen. In het voorjaar zult u veel weidevogels tegenkomen. Ook kunt u zien hoe wij onze plas-dras hebben ingericht voor de weidevogels en wat we meer doen om de weidevogels te behouden. Richting de herfst zult u meer ganzen en andere vogels zien. Ook kan het zijn dat u reeën of hazen tegenkomt. De lengte van het gras is elke keer anders, naar gelang er net gemaaid is of niet. Ook kunt u verschillende plantensoorten tegenkomen en van elkaar leren welke het zijn. Op insectengebied is er ook veel te zien. Even uitrusten kan op de stuw met een prachtig uitzicht op de (komende) zonsondergang.

 

Wat kost het?

Farmwalk: € 6,00 p.p. (inclusief kopje koffie/thee/fris na afloop)

Bij vochtig weer is het verstandig om laarzen mee te nemen of waterdichte wandelschoenen.

Het is handig om een verrekijker mee te nemen en natuurlijk uw fotocamera.

Elke zondagavond om 19.00 uur start de wandeling. Om de groep niet te groot te laten worden willen we graag dat u reserveert. Ook kunnen we dan, bij het niet door kunnen gaat vanwege regen, u bericht geven.

Bij ons ervaart u de kracht van de rust van het platteland en ervaart u dat stilte nog bestaat.